0

Munkáltatói igazolás lakáshitelhez

Munkáltatói igazolás a lakáshitel igényléséhez továbbra is elengedhetetlen, hiszen ha nincs munkaviszonyunk, akkor nem is igényelhetjük egyik lakáshitel konstrukciót sem. Mivel kell megfelelő jövedelem a lakáshitel havi törlesztő részletének fedezésére, ezért minden lakáshitelhez ki van számolva, hogy kinek mennyit kell havonta keresnie.

 A munkáltató egy papírt állít aki általában arról, hogy az elmúlt három hónapban mennyit utaltak át nettó bérként a lakáshitel igénylő részére. Mindenki csak akkor igényelheti a lakáshitelt, ha legalább a minimálbérnek megfelelő összeget keresi, és már túl van a próbaidő letöltésén. Ez nagyon fontos, mert ez is K.O. – kritérium, azaz e nélkül sem folyósít a bank. Az igazolás kérése ingyenes!

Munkáltatói igazolás nélkül nem kap senki lakáshitelt

Munkáltatói igazolás nélkül nem kap senki lakáshitelt

Legalább három hónapnyi, teljesen ledolgozott munkaidőt kell leigazolnunk, azaz a próbaidőn túl letöltött időt. Ha kapunk valamilyen kiegészítő juttatást minden hónapban (GYES, GYED, pótlék, nyugdíj, segély, vagy egyéb), akkor azt is elfogadják a bankok. Ez nagy segítség lehet, hiszen ez akár meg is duplázhatja a havi fix bevétel nagyságát.

Ha attól a banktól igényeljük az igazolást, ahol a számlánkat is vezetjük, akkor általában eltekintenek a munkáltatói igazolástól, mivel látják, hogy minden hónapban „munkabér” címszóval rendszeres, fix bevételre teszünk szert. Természetesen minél magasabb a munkabérünk, annál nagyobb lehet a lakáshitel összege és rövidebb a futamideje is. Egy átlagos lakáshitel folyósítási ideje kb. 3-4 hét, helyzettől függően.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752