0

Munkaviszony igazolás lakáshitelhez

Munkaviszony igazolás vagy más néven munkáltatói igazolás lakáshitel felvétele esetén mindenképpen szükséges. Még a megfelelő ingatlan fedezet mellett is szükség van egy olyan papír alapú igazolásra, mellyel az adott munkáltató le tudja igazolni, hogy mennyi az általa havonta utalt jövedelem összege. Munkaviszony igazolás nélkül nemhogy lakáshitelt, de manapság áruhitelt sem lehet igényelni.

A penzintézet lakáshitel igénylése esetén kikéri az igazolást, így nemcsak a folyószámla kivonatunkat látja a bevételeinkkel, hanem azt is meg tudja állapítani, hogy mióta dolgozunk a cégnél; határozott vagy határozatlan a munkaviszonyunk, mennyi az alapbérünk és milyen levonások terheli a munkabérünket. Az igazolásban a netto bér van feltűntetve, vagyis az az összeg mely minden hónapban utalásra kerül.

Munkáltatói igazolás elengedhetetlen

Munkáltatói igazolás elengedhetetlen

Legalabb három havi munkaviszonyt kell leigazolnunk, de ebbe nem tartozik bele a három, vagy esetlegesen hat havi próbaidő. A munkabérünkön kívül a pénzintézetek kiegészítő bevételként elfogadják a megbízási díjat,  a GYES vagy GYED, összegét, illetve a nyugdíjat és a családi pótlékot is.

Amennyiben annál a banknál igényeljük a lakáshitelt ahová állandó jelleggel jövedelmünk is érkezik, akkor el szokás tekinteni a munkaviszony igazolás kikérésétől. Azonban a válság óta nagy mértékben szigorodtak a lakáshitel felvételének lehetőségei, így van olyan eset, hogy egy teljes ledolgozott évnyi munkaviszonyt is le kell tudnunk igazolni. Azonban minél régebb óta dolgozunk és minnél magasabb a jövedelmünk, annál nagyobb eséllyel pályázunk kedvezményes kamatú lakáshitel elnyerésére.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752