0

Támogatott lakáshitel feltételei

Támogatott lakáshitel felvétele komoly feltételekhez van kötve. Megkülönböztetünk piaci kamatozású lakáshitelt és államilag kamattámogatott lakáshitelt. A piaci kamatozású hitel az éppen aktuális kamatok szerint van árazva, és végigköveti a hitel futamideje a kamat változását. Hol csökken, hol nő a kamat. Ha csökkent a kamat akkor alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet, ha nő akkor pedig magasabb.

A támogatott lakáshitel, vagy más néven államilag kamattámogatott lakáshitel esetében az igényléssel együtt be kell nyújtanunk egy kérvényt, melyben kérjük, hogy a kamattámogatást megkapjuk. Akkor lehet részünk kamattámogatásban, ha legalább egy gyermekünk van. Ez hiteltől és éppen aktuális konstrukciótól függetlenül 2-3% kamat kedvezményt nyújt számunkra. Ez a lakáshitel havi törlesztő részletének esetében 5-15 ezer forint könnyebbséget jelent.

Támogatott lakáshitel felújításra is felhasználható

Támogatott lakáshitel felújításra is felhasználható

A piaci kamatozású lakáshitel esetében is van kamatkedvezmény, csak az nem támogatott lakáshitel. A bank “támogat” úgymond bennünket, hiszen speciális, feltételek mellett nekünk is lehet kedvezményes a törlesztésünk. A bankok többsége megad egy limitet, hogy mekkora legyen a havi kötelező jóváírás a számlánkon, illetve általában arra kérik az ügyfeleket, hogy legalább két csoportos beszedési megbízásra szerződjenek le.

Amint ezek megtörténtek, jogosultak leszünk kamatkedvezményre, azaz támogatott lakáshitelre. Ezt a lakáshitelt is fordíthatjuk használt, vagy új lakás vásárlására, ház vásárlásra vagy építésre, illetve telket is vehetünk belőle, valamint felújításra, bővítésre és korszerűsítésre is fordíthatjuk a lakáshitel összegét. A támogatott lakáshitel elérése nem lehetetlen, azonban a feltételeknek mindenképpen meg kell felelnünk.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752