0

Támogatott lakáshitel felújításra

Támogatott lakáshitel felújításra is felvehető amennyiben szeretnénk a lakásunkat vagy a házunkat kicsit felújítani vagy esetleg bővíteni. Több lehetőség közül is választhatunk, de a legkézenfekvőbbnek egy támogatott lakáshitel felvétele tűnik, mivel annak alacsonyabb a törlesztő részlete és mivel az állami kamattámogatást igénybe vehetjük, ezért a törlesztő részlete is hamar kifut. A kamattámogatás mértéke lakáshitel típustól, összegtől és az ingatlan értékétől függően kb. 3-5%. Minél több gyermekünk van, annál nagyobb lesz a kamattámogatás.

Az ingatlan felújítása lehet egy szigeteléscsere, tetőcsere, festés, bútorvásárlás, vagy bármi olyan amitől az ingatlan értéke nőni fog. Az ingatlan értéke fel lesz becsülve, miután a lakáshitel igénylőt hiánytalanul kitöltötte a lakáshitel felvevője. Amint ez megtörténik és lezárul a teljes hitelbírálat, akkor az igénylő megkapja emailben vagy személyesen a lakáshitel szerződés tervezetet, melyet át kell néznie, hogy rendben találja-e. Ha úgy gondolja, hogy valami hiányzik belőle, vagy átfogalmazna benne valamit, akkor ezt jeleznie kell a banknak.

Támogatott lakáshitellel közelebb kerülhetünk a vágyott otthonhoz

Támogatott lakáshitellel közelebb kerülhetünk a vágyott otthonhoz

Amennyiben azonban rendben találja, akkor a lakáshitel szerződést, és a jelzálog szerződést alá kell mindenkinek írnia, aki a lakáshitelben szerepel, és mindkét szerződést közjegyző előtt közokiratba kell foglalni. Amennyiben ez megtörtént, a folyósítás 1-2 héten belül megtörténik, és már fel is használhatjuk a felújításra a pénzt. Általában csak arra a számlára lehet kérni a pénzt, ahol a lakáshitelt felvesszük.

Nagyon fontos, hogyha felújításra vettük fel a lakáshitelt, akkor csakis kizárólag arra is használhatjuk fel, ugyanis bizonyítani kell, hogy a költekezés a lakáshitelből lakáscélra lett fordítva. Ezt a felújításból eltett hivatalos számlákkal kell egy esetleges hatósági ellenőrzéskor bizonyítani. Nagyon fontos, hogy betartsuk ezeket a játékszabályokat, ha szeretnénk elkerülni egy tetemes büntetést.

  
Iktatva: Felújítás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752