0

A köztisztviselői hitel igénylése: mit érdemes tudni?

Manapság alapos megfontolást igényel az, hogy merjenek- e az emberek hiteleket igényleni. Ebben a bizonytalan gazdasági világban nem is olyan egyszerű már lakáshitelhez sem jutni, mint a válságot megelőzően, sok feltételnek kell megfelelni ahhoz, hogy egy hitel igénylése sikeres lehessen. A köztisztviselők valamivel talán jobb helyzetben vannak a lakáshitel igénylésnél.

A köztisztviselői hitel igénylése: mit érdemes tudni?

A köztisztviselői hitel igénylése: mit érdemes tudni?

Mit érdemes tudni a köztisztviselői hitel igényléséről? Aki a közszférában dolgozik, valamivel kedvezőbb feltételekkel juthat lakáshitelhez, mint az egyéb szférában dolgozók. A kapott forint alapú hitelük még államilag kamattámogatott is lehet, ami a kedvező törlesztő részleteket eredményez a kamattámogatott években.

Kik azok a köztisztviselők, akik köztisztviselői hitelt igényelhetnek? Azok, akik a közigazgatás valamelyik ágában dolgoznak, és akik hatalmat gyakorolnak  az állam vagy épp az önkormányzat szolgálatában. Sokan összekeverik őket a közalkalmazottakkal, ám a legnagyobb különbség közöttük a már fentebb is említett (köz)hatalom gyakorlás.

Aki tehát épp lakáshitel igénylésén gondolkodik, és köztisztviselőként dolgozik, nézzen utána alaposan, hogy mennyivel járna jobban egy köztisztviselői hitel igénylésével, szemben a sima lakáshitelekkel. A köztisztviselőkre is ugyan olyan szabályok vonatkoznak a hitel igénylése során, melyeknek ha nem felel meg, nem kapja meg az igényelt pénzt.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752