0

Államilag támogatott lakáshitel kalkulátor

Államilag támogatott lakáshitel kalkulátor ugyan úgy elérhető vagy letölthető a bankok weboldaláról, mint a sima lakáshitel kalkulátorok. Az államilag támogatott lakáshitel lényege, hogy gyermekenként különböző mértékű kamatkedvezményt kaphatunk. Minél több gyermek él velünk együtt a családban, annál nagyon lehet a kedvezmény, mely havi szinten több tízezer forint megtakarítást is jelenthet.

Az állami kamattámogatás minden esetben öt éven keresztül jár, és a Magyar Nemzeti Eszközkezelő által átvett, és visszavásárolni kívánt ingatlan is e körbe tartozik.  Továbbá növekedett a maximálisan felvehető hitelösszeg, és a vásárolható ingatlan értéke is. Tehát fontos, hogy ne sokat hezitáljunk a lakáshitel igénylésével, nehogy kihagyjuk a nagyszerű lehetőséget.

Államilag támogatott lakáshitel kalkulátort is érdemes használni

Államilag támogatott lakáshitel kalkulátort is érdemes használni

Régen a bankoknál ha lakáshitelt vettünk fel kötelező volt, hogy használt lakás vásárlás alkalmával egy éven belül nyilatkozni kellett a vásárlás tényéről, addig erre 2013-tól már nem lesz szükség kamattámogatott lakáshitel igénylés alkalmával. Hasonlóképpen újdonságnak számít, hogy a megvásárolni, vagy építeni kívánt ingatlan címére be kell jelentkeznie annak, aki a kamattámogatott lakáshitel lehetőségével élni szeretne. A lakáshitelek iránt érdeklődve azzal is érdemes tisztában lennie, hogy az igénylőnek minimum ötven százalékban tulajdonossá is kell válnia majd.

Az államilag támogatott lakáshitel kalkulátor segítségével kiszámolható a havi törlesztő részlet, beírhatjuk, hogy hány gyermekkel rendelkezünk, láthatjuk általa, hogy mekkora a kamat kedvezmény. Ezeken felül pedig azt is megnézhetjük, hogy milyen hosszú ideig kell a lakáshitelt fizetni.

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752