0

Első lakáshitel

Első lakáshitel felvétele abból a szempontból egyszerűbb, hogy nincs másik lakáshitelünk, és még élhetnek azok a kedvezmények, melyek egy első lakáshitel felvételénél életbe léphetnek. Azonban amennyiben még nem rendelkezünk lakáshitellel, úgy érdemes az ezzel kapcsolatos tanácsokat megfogadni és belefogni a lakáshitel igénylésébe. Lakáshitel igénylésbe csak akkor fogjunk, ha biztosan vissza tudjuk fizetni, előre tudunk látni legalább 5-10 évre.

Amennyiben első lakáshitelt igényelünk, tudnunk kell, hogy nem feltétlenül az első lakás adja a kedvezményt, hanem akkor leszünk jogosultak rá, ha a lakáshitel igénylésének idejében nincs a nevünkön még lakóingatlan. Kamatkedvezményre pedig akkor vagyunk jogosultak, ha gyermekkel rendelkezünk, minél többel, annál nagyobb lesz az kamatkedvezmény mértéke.

Több gyermekkel kedvezmény is több.

Több gyermekkel kedvezmény is több.

További kamatkedvezmény is kapható, ha arra a bankszámlára utaltatjuk a fizetésünket, ahol a lakáshitelt igénylejük, valamint legalább két csoportos beszedési megbízásra szerződünk le a bankkal. Kamattámogatott lakáshitel használt lakás vásárlására, felújítására, korszerűsítésére, modernizálására, illetve új lakás vásárlására, építésére, vagy új ház építésére vehető fel.  Természetesen a hitel felvételére minden olyan 18. életévet betöltött személy jogosult, akinek próbaidőn túli munkaviszonya van és legalább a mindenkori minimálbér a havi fix bevétele.

Használt lakás vásárlása esetén a maximum igénylehető hitelösszeg 20.000.000 forint, felújításra, korszerűsítésre pedig maximum 15.000.000 forint (felújítás esetén ennek az összegnek tartalmaznia kell az ÁFÁ-t). Mivel jelzáloghitelről van szó, így az ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-át lehet folyósítani, mint lakáshitelt (ezt szigorú jogszabály írja elő). Olyan igénylő, aki már szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) továbbra sem igényelheti ezt a fajta hitelt.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752