0

Ki vehet fel lakáshitelt?

A lakáshitel felvételének feltételei minden pénzintézetnél más és más, de van néhány olyan alap kitétel, mely a legtöbb esetben olyan kritérium, melynek kötelezően meg kell lennie, és a amelyek a hiánya még a lakáshitel igénylését semmi engedi meg. Mindenképpen minden lakáshitel igénylőnek nagykorúnak kell lennie és cselekvőképesnek. A lakáshitel igénylőnek magyar állampolgársággal kell rendelkeznie.

Ha valaki nem magyar állampolgár, de van az illetékes magyar hatóság által kiadott érvényes személyazonosító igazolványa, azaz devizabelföldi személy, akkor is lehet lakáshitel igénylő Magyarországon. A másik kritérium, hogy legyen magyar folyószámlája legalább az egyik bankban, de ha megkapja a lakáshitelt, akkor az adott pénzintézetnél is kötelező egy vagy több számlát nyitnia, sőt a fizetését is ide kell kérnie.

Kell a megfelelő ingatlanfedezet is

Kell a megfelelő ingatlanfedezet is

Lakáshitel felvételének másik sarkalatos pontja az ingatlanfedezet. Ha az ingatlan jó állapotú, és elég fedezetképpen az igényelt lakáshitel összegéig, akkor könnyű dolgunk, van, mert elég csak a jelzálogszerződést megírnia. A jövedelem is egyik legfontosabb része a lakáshitel szerződés kötésének, ugyanis legalább 3 hónapja, de van olyan intézet, aki azt kéri, hogy minimum egy éve egy adott munkahelyen kell megszakítás nélkül dolgoznunk, ahol is már hivatalosan letöltöttük a próbaidőt.

A jövedelmünknek minimum a mindenkori minimálbér felett kell lennie. Nagyon fontos, hogy a lakáshitel igénylő nem szerepelhet aktív státuszúként a KHR listán (Központi Hitelinformációs Rendszer, régi nevén BAR lista). Ha azonban passzív státuszúként szerepel, akkor az egyik bank kapásból elutasítja, a másik pedig kezelési költséggel folyósítja csak a lakáshitelt.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752