0

Lakáscélú hitel önerő nélkül – lehetséges!

Lakáscélú hitel önerő nélkül is igényelhető bizonyos feltételek megléte mellett. Az önerő lehet számlapénz, vagy akár bankbetét is, melyet le tud az igénylő igazolni. Alapesetben a bankok ragaszkodnak az önerőhöz, mert látni akarják, hogy a leendő adós képes arra, hogy az addigi fizetéséből félretegyen pénzt, mutatván azt, hogy fogja tudni a lakáshitel törlesztő részletét fizetni.

Viszont sokan kérdezik a banktól, hogy nem vennének fel hitelt, ha lenne spórolt pénzük. A bank viszony jogosan kérdez vissza, hogy ha nincs annyi bevételük egy hónapban, hogy félretegyenek, akkor miből fogják fizetni a havi szintű törlesztő részletet? Azonban a bankok egyre engedékenyebbek ez ügyben.

Lakáscélú hitel önerő nélkül is!

Lakáscélú hitel önerő nélkül is!

Ha az ügyfél fel tud mutatni egy tisztességes, rendszeres jövedelmet, és van elég jelzálog fedezete (mely kötelező lakáshitel révén), akkor eltekinthet a bank az önerőtől. A jelzálognak szánt ingatlan értékének viszont meg kell felelnie a jogi szabályozásnak. Ez annyit jelent, hogy az ingatlan értékének 60, vagy max. 70%-ig lehet a lakáshitelt kifolyósítani, mely függ az ingatlan elhelyezkedésétől.

Ez egy példával annyit jelent, hogy egy 10 millió forintos értékű ingatlanra terhelt maximálisan folyósítható lakáscélú hitel nem lehet több 6, vagy 7 millió forintnál, mivel az ingatlan árak nagyon gyakran változnak. A lakáscélú hitel költhető lakás vagy ház vásárlására, építésére, telekvásárlásra, felújításra, és bővítésre is.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Önerő Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752