0

Lakáscélú hiteltörlesztés

A lakáscélú hiteltörlesztés kétféleképpen lehetséges 2014 óta. Az egyik lehetőség, hogy az annuitásos lakáshitelünket, a szerződésben megállapított havi törlesztő részlet befizetésével minden hónapban befizetjük, vagy elutaljuk a lakáshitelünk számlaszámára, vagy ahogy a bank a szerződésben kéri.

Az összes lakáshitelt fizető ügyfél eddig így törlesztette a lakáshitelét, míg az új jogszabály meg nem született tavaly év végén. Az új szabály ugyanis kimondja, hogy az eddig megszokott törlesztés mellett már a munkáltatónk is fizetheti a lakáshitelünket. De mi is ennek a menete?

Lakáscélú hiteltörlesztés cafeteriából adómentes

Lakáscélú hiteltörlesztés cafeteriából adómentes

Egészen pontosan arról döntött a kormány, hogy kiterjeszti a cafeteriát, és már nem csak nyaralásra, étkezésre, ruházkodásra, vagy a gyermekeink iskoláztatására lehet a cafeteria keretünket (melyet a munkáltató ajánl, állapít meg) költeni, hanem a lakáshitelünkre is. Magyarul a munkaadónk elutalja a cafeteria összegét az általunk megadott lakáshitel számlaszámra, és a számlavezető bank azt betörleszti a lakáshitelre.

Ennél egyszerűbb cafeteria nem is létezik, ráadásul hatalmas előnye, hogy adómentes! Tehát sem a munkáltatót, sem a munkavállalót nem terheli ezért semmilyen adó. Sajnos ez a szabály még az év végén született meg, amikor már sokan nyilatkoztak a 2014-es cafeteria keretről, de a fél év elteltével már újra lehet kérni, és júniusban mindenkinek alkalma lesz megkérni az új cafateriát, és már mehet is a befizetés a lakáshitelre.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752