0

Lakáshitel albérlet helyett?

Manapság a saját ingatlanon gondolkodóknak talán az egyik legfontosabb kérdés, amit el kell dönteni, hogy megéri- e lakáshitelt felvenni, vagy fizetik inkább a megszokott albérleti díjat. Tény és való, hogy mind az albérletnek, mind pedig a lakáshitelnek meg vannak az előnyei és a hátrányai is, így érdemes alaposan meggondolni, hogy melyik a megfelelőbb egy adott családnak.

Lakáshitel albérlet helyett?

Lakáshitel albérlet helyett?

Lakáshitel albérlet helyett? Sok albérletben élő kacérkodik a gondolattal, hogy lehet jobban megérné egy lakáshitelt felvenni, és a saját ingatlanuk törlesztésébe fektetni havonta azt a pénzt, amit egy bérelt lakás esetében a tulajdonosnak fizetnek ki. Ez mind igaz, ám egy lakáshitel igénylése nem mindig olyan egyszerű.

Hiába vágynak az albérletben élők is saját otthonra, nem mindenki juthat lakáshitelhez. Szigorú feltételeknek kell megfelelni az igénylés során, mint például önerő, megfelelő jövedelem, stabil munkahely és ingatlan fedezet. Ha bármelyik feltételben hibát talál a bank, akkor bizony a kölcsön folyósítása nem történhet meg.

Vannak akik azonban úgy vélik, hogy inkább előbérletet fizetnek, mint sem egy lakáshitelt, hiszen így nincsenek hosszú- hosszú évekre lekötve anyagilag egy banknak sem, és a lakástól is könnyebben szabadulnak, hiszen nem kell az eladással vergődni. Érdemes azonban az előnyök mellett a lakáshitel hátrányait is figyelembe venni, és csak ezek után belevágni az igénylésbe.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752