0

Lakáshitel Budapest – nagyobb az esély

Lakáshiteleket bárhol fel lehet venni az országban, azonban Budapesten nagyobb eséllyel pályázunk rá, hiszen több az ingatlan, nagyobb értékűek, és az országban Budapesten számítható be a legnagyobb része az ingatlannak, mint fedezet. A budapesti ingatlanok közül a legnagyobb értékűek az első, második, ötödik, hatodik, és tizenkettedik kerületben találhatóak.

Ha kellően magas jövedelemmel rendelkezünk, akkor akár 50 millió forint lakáshitelhez is hozzájuthatunk, azonban itt már a bankok követelményei elég szigorúak, mind a rendszeres havi jövedelem, mind a jelzálogként adott fedezett, valamint az önerő irányába. Ha nincs elég önerőnk, akkor biztos, hogy elutasításra fog kerülni a lakáshitel iránti kérelmünk.

Budapesten könnyebb lakáshitelt igényelni.

Budapesten könnyebb lakáshitelt igényelni.

Budapesten a lakáshitel igénylése ugyan úgy működik, mint a többi banknál, be kell menni személyesen és egy lakáshitel igénylő lapot kell kitölteni. Miután ez megtörtént elküldi az ügyintéző belső bírálatra. A bírálat része az is, hogy a jelzálogként beadott ingatlant egy ingatlan értékbecslő meg fogja vizsgálni és egy riportot készít a bank részére.

Ha az is stimmelt, akkor a bank az összes leadott dokumentum, okmány, és a riport átnézése után lekéri rólunk azt a hitel igényléséhez igen fontos adatot, hogy szerepelünk –e a KHR adatbázisban, vagy sem. Ugyanis aktív KHR szereplő nem kaphat semmilyen hitelt, így lakáshitelre sem jogosult. Általában nem csak a KHR listán való szereplés, hanem a másik lakáshitellel való rendelkezés is kizáró tényező szokott a legtöbb esetben lenni.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752