0

Lakáshitel egyedülállóknak

Lakáshitel egyedülállóknak is igényelhető, nem kell feltétlenül párban felvenni a hitelt. Több féle eshetőség is van, a két leggyakrabbat nézzük most át. Amennyiben nőtlenek, vagy férjezetlenek vagyunk, és egyedül költöznénk be az kívánt ingatlanba, de nincs rá pénzünk, akkor nyilvánvalóan a lakáshitel az egyedüli megoldás a pénzhez jutáshoz.

Attól függetlenül, hogy egyedül költöznénk be az ingatlanba, még lehet adóstársunk, vagy másik ingatlanra is köthetünk jelzálog szerződést, nem csak arra, amelybe mi is be szeretnénk költözni. Lényeg, hogy a havi szintű rendszeres bevételünk, a jövedelemről szóló igazolásunk rendben legyen. Amennyiben az adós és a zálogkötelezett sem elég, még megkérhetünk valakit, hogy készfizető kezesként szerepeljen az ügyletben.

Egyedülállóként is igényelhetünk lakáshitelt

Egyedülállóként is igényelhetünk lakáshitelt

Előfordulhat, hogy az egyedülállóság a válásból ered. Ez esetben is igényelhető lakáshitel, sőt, még kamattámogatott lakáshitelt is kérvényezhetünk, főleg, ha egy vagy több gyermekkel rendelkezünk. A kamattámogatott lakáshitelnek elég sok és szigorú kritériuma van, azonban, ha megfelelő munkahellyel rendelkezünk, és több gyermekkel, akkor annál nagyobb kamatkedvezményre lehetünk jogosultak.

A bankok akkor is adnak kamatkedvezményt, ha a náluk vezetett folyószámlára érkezik a fizetésünk, vagy legalább kettő csoportos beszedési megbízásra szerződünk náluk. Lényeg, hogy a lakáshitel felvételét nem befolyásolja különösképpen az egyedüllét ténye, sokkal inkább a bank belső ügyfél elemzése, mely alapján majd kiszámolják a törlesztő részletet.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752