0

Lakáshitel felmondás után

Lakáshitel felmondás után sem feltétlenül nagy probléma. A bankok főleg a válság után igyekeznek az ügyfelek lakáshiteleit megmenteni. Még a lakáshitel szerződés felmondása után is van arra lehetőség, hogy az ügyfél megegyezzen a bankkal, és egy új szerződést kössenek, hiszen egyiküknek sem érdeke, hogy a lakáshitel szerződés felmondásával mind a ketten rosszabbul járjanak.

Legjobb esetben egy lakáshitel szerződés felmondása tudja csak az ügyfelet igazán ráébreszteni arra, hogy mégiscsak fizesse a lakáshitel, még akkor is, ha csak keveset tud vállalni. Sajnos néha csak ez segít, mert az ezt megelőző banki lépések nem voltak hatékonyak. Ilyenek a felszólítások és a behajtás.

Kalapács alá kerül az ingatlan, ha nem tudjuk fizetni a lakáshitelt

Kalapács alá kerül az ingatlan, ha nem tudjuk fizetni a lakáshitelt

Ha azonban a bank mégiscsak felmondja a lakáshitelünket, akkor az egész még fennálló hitel tartozás egy összegben válik esedékessé, és az ügyfél az erről szóló értesítés átvétele után általában nyolc napot kap arra, hogy ezt rendezze. Nagyon kivételes esetben szokott ez megtörténni, úgyhogy a felmondás után beindul a bank általi jogérvényesítési eljárás, magyarul a végrehajtás.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara (MBVK) közreműködésével a bank a felmondott szerződés alapján a jelzálogként szereplő ingatlan felett tulajdonossá válik, és a legtöbb esetben ezt az ingatlant eladja, hogy a lakáshitel ebből rendezve legyen. A legtöbb esetben sajnos attól függetlenül, hogy az ingatlant a bank elárverezi, még ezen felül is marad hátralék, melyet ugyan úgy, még rendezni kell.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752