0

Lakáshitel fiataloknak: mennyire könnyű megkapni?

Manapság minden fiatalnak és idősebbnek az az egyik legnagyobb életcélja, hogy legyen egy saját lakása, vagy épp háza, hiszen csak ilyenkor lehetnek igazán nyugodtak, hogy mindig van hova hazamenni. Hiteligénylés nélkül azonban kevesen tudnak belevágni az első lakásuk megvásárlásába, hiszen ritka dolognak számít az, hogy valaki a teljes ingatlan árral rendelkezik. A fiatalok sincsenek kölcsönigénylés terén könnyű helyzetben.

Lakáshitel fiataloknak: mennyire könnyű megkapni?

Lakáshitel fiataloknak: mennyire könnyű megkapni?

Mennyire nehéz megkapni a lakáshitelt a fiataloknak? A bankok és pénzintézetek az elmúlt években csak jelentős szigorítással folyósítanak kölcsönt, így nem nevezhető egy egyszerű folyamatnak, mire egy fiatal pár lakáshitelhez tud jutni. Természetesen, ha minden fontos feltételnek megfelelnek a lakáshitel igénylői, akkor gond nélkül megkaphatják a kért összeget, ám ez a mai világban nem mindig könnyű.

Mik azok a feltételek, amiknek a fiataloknak is meg kell felelniük, hogy lakáshitelt igényelhessenek? Az egyik legfontosabb az, hogy legyen egy stabil munkahelyük, melyről a bank egy jövedelemigazolást is fog kérni. Ez alapján számolják ki, hogy mekkora hitelre is jogosultak, milyen törlesztőrészletekkel és milyen hosszú futamidőre. Fontos, hogy a próbaidőn már túl legyen a kölcsön igénylője a munkahelyén. Ezen felül vannak életkori feltételek is, és ingatlan fedezet bevonását is kérhetik már a bankok.

Azoknak a fiataloknak érdemes tehát egy lakáshitel igénylését elkezdeni, akik előre utána járnak a kiválasztott bank pontos feltételeinek, és mindegyiknek megfelelnek. Nem szabad elfelejteni, hogy egy ingatlan kölcsön jobb esetben több évtizedre is szólhat, amit minden hónapban pontosan és időben kell fizetni, így alapos megfontolást igényel az, hogy ezt valóban tudják – e biztonsággal vállalni!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752