0

Lakáshitel fix törlesztőrészlet

Lakáshitel fix törlesztő részlet kérvényezését bárki kérheti, ha nincs kilencven nap felett hátraléka és nem szerepel  a negatív adóslistán a KHR-ben (Központi Hitelinformációs Rendszer). Mivel árfolyamfüggő a hitel törlesztő részlete, így természetesen csak devizahitelesek kérvényezhetik a fix törlesztő részletet. Fix törlesztő részletet úgy kérhetünk, ha személyesen befáradunk annak a pénzintézetnek a fiókjába, ahol felvettük a lakáshitelt.

Érdemes bemenetel előtt telefonon már megérdeklődni, hogy pontosan milyen dokumentumokat vigyünk magunkkal. Amennyiben többen is szerepelnek az ügyletben, úgy a hitel ügylet összes szereplőjének nyilatkoznia kell, és ott kell lennie a szerződés megkötésekor. Akkor is, ha csak zálogkötelezettekről van szó. Kezesnek, és adóstársnak is alá kell írni a rögzített árfolyamú törlesztésről szóló szerződéseket, melyet közjegyzővel hitelesítenie kell.

 A svájci frank hitelt 180 forintos árfolyamon törleszthetjük

A svájci frank hitelt 180 forintos árfolyamon törleszthetjük

A közjegyző díját a törvénynek megfelelően a pénzintézetek állják. Amennyiben a felvett lakáshitel devizahitel svájci frank alapú, úgy piaci árfolyam helyett, fixen 180 forinttal-, amennyiben euró alapú a lakáshitel, úgy 250 forinttal-, ha pedig japán jen alapú a hitel, akkor 2 forinttal kell a lakáshitel havi törlesztő részletét beszorozni, és annyit törleszteni havi szinten.

A fix törlesztő részlet fizetését 2017-ig lehet vállalni, utána a lakáshitel törlesztése visszaáll piaci árfolyamra és el kell kezdenünk fizetni a felgyülemlett különbözettel együtt, melynek az addig összegyűlt kamatát részben a bank, részben az állam és a lakáshitel igénylő állja. Sietnie kell annak, aki rögzített árfolyamon történő fizetést szeretne igényelni, ugyanis ennek  igénylésére 2013. május 31-ig van lehetőség.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752