0

Lakáshitel futamidő hosszabbítása

Lakáshitel futamidő hosszabbítása az egyik lehetséges mód arra, hogy könnyítsünk a lakáshitelünk havi törlesztő részletének összegén. Ez általában úgy érhető el, hogy kinyújtjuk a futamidőt és ezzel a törlesztő részlet is arányosan kisebb lesz. Ilyen módosításra legtöbbször akkor kéri az ügyfél a pénzintézetet, hogyha fizetési nehézségekbe ütközik.

A válság után a devizahitelesek nagy számban fordultak a bankokhoz és hitelintézetekhez futamidő hosszabbítási kérelemmel, hiszen olyan mértékben megemelkedett a havi törlesztő részletük, hogy azt már nem tudták volna fizetni, hatalmas késedelembe estek volna, és félő volt, hogy nemfizetés miatt a bank felmondja a lakáshitel szerződésüket, az ingatlan fedezetet pedig elárverezi az ügyfél feje felől.

Csökkenthető a törlesztő részlet a futamidő hosszabbításával

Csökkenthető a törlesztő részlet a futamidő hosszabbításával

Azonban nem csak a válság, de egy hirtelen fellépő probléma is indokolhatja az ilyen fajta átszerződést. Ilyen probléma lehet, ha az adós, adóstárs, vagy bármely már hitelben szereplő – aki aktívan részt vesz a lakáshitel rendszeres fizetésében – elveszti a munkáját, vagy csökkentik a fizetését, netán tartósan keresőképtelen állapotba kerül önhibáján kívül (hosszú kórházi kezelés betegség vagy baleset miatt).

Ha szerződést szeretnénk módosítani és lakáshitel futamidő hosszabbítást kérünk, akkor a módosítás napjáig vagy be kell minden hátralékot fizetnünk, vagy esetleg kérvényezhetjük a baktól, hogy a hátralékunkat is tőkésítsék be – mely további futamidő emelkedéssel járhat. Szerződés módosításra mindenképpen a hitelben szereplő összes tagot el kell hívni az új szerződés valamint az új közokirat aláírására.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752