0

Lakáshitel kalkulátor használata – spóroljon már otthon!

Lakáshitel kalkulátor használata igen egyszerű, nem igényel semmilyen pénzügyi tudást, vagy előzetes felkészülést. A lakáshitel kalkulátorok a pénzintézetek weboldalain érhetőek el. A kalkulátorokat direkt úgy alakították ki, hogy bárki megnyitja őket használni tudja, bármiféle használati utasítás elolvasása nélkül.

Ezektől függetlenül nem csak egy féle kalkulátorról van szó, létezik a nagyon egyszerűtől a kifejezetten bonyolultig többféle. A weboldalakon elérhető online verzió egy folyamatosan frissített egyszerűbb változat, ahol általában elég ha beírjuk, hogy mekkora hitelt szeretnénk felvenni, és mekkora futamidőre, végül megkapjuk, hogy mennyi lesz a lakáshitel törlesztő részlete.

Lakáshitel kalkulátor használata - spóroljon már otthon!

Lakáshitel kalkulátor használata – spóroljon már otthon!

A bonyolultabb verziók már általában a letölthető Excel formátumú a lakáshitel kalkulátorok. Ezekbe már fel lehet vinni a jövedelmünket, illetve a magyar jegybank által változtatott alapkamatot is, mely a lakáshitel törlesztő részére is hatással van. Ugyanis minél magasabb az alapkamat, annál feljebb mehet a lakáshitel kamata is, és minél lejjebb viszi a monetáris tanács az irányadó rátát, elvileg annál alacsonyabb lesz a lakáshitel kamat, és így a törlesztő részlet is.

A lakáshitel kalkulátorokkal így tehát otthon, kényelmesen a kanapéról is ki tudjuk számolni, hogy nagyjából mire számítsunk a lakáshitelnél. Azonban nagyon fontos, hogy az otthon elérhető lakáshitel kalkulátor csak tájékoztató jellegű adatokat biztosít részünkre, a hivatalos számadatokat az adott hitel bírálata idején fog tudni mondani a bank.

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752