0

Lakáshitel törlesztés támogatása adómentesen!

2014-ben a lakáshitelek törlesztésének támogatása adómentesen történhet. A magyar kormány a tavalyi év végén egy teljesen új cafeteria létrehozásáról döntött, mely alapjaiban változtathatja meg mind a lakáshitel törlesztési szokásainkat, mind a cafeteriához való viszonyunkat.

Eddig a béren kívüli juttatások kimerültek egy készpénz helyettesítő eszközként, melyet alig várunk, hogy a boltban végre “elpasszoljunk”, vagy a családban vagy barátok között cseréltük készpénzre, és még adót, járulékot is kellett utánuk fizetni. Azonban az új cafeteria az előbbiekkel szemben adó és járulékmentes juttatás, melyet a munkáltató közvetlenül a lakáshitelünk számlájára utalhat, hogy azt törlessze, a cafeteria összegének megfelelő értékben.

Az új lakáshitel támogatással több marad a tárcánkban

Az új lakáshitel támogatással több marad a tárcánkban

Ez az új támogatás várhatóan igen népszerű lesz, hiszen sok lakáshiteles dolgozó életét könnyítené meg minden hónapban. Nem kéne a cafeteriáját elvásárolnia, hanem egész egyszerűen havi szinten kellene kevesebbet utalnia a lakáshitelére. A lakáshitelek törlesztései a válság óta sajnos igen megemelkedtek, örülnének a munkavállalók, ha egy adómentes cafeteriával csökkenteni lehetne a terheiket.

Az új cafeteriáról a kormány a tavalyi év végén döntött, sajnos akkor, amikor már gyakorlatilag mindenki, aki jogosult volt a cefeteriára, az már lenyilatkozta a 2014-es év első felére vonatkozó döntését. Azonben idén nyáron, amikor a fél év lejár, és újra lehet nyilatkozni a cafeteriáról, akkor várhatóan nagyon sok dolgozó fogja ezt az egyszerű és adómentes formáját választani a béren kívüli juttatásnak.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752