0

Lakáshitel vállalkozóknak – lehet így is?

Lakáshitel igénylése vállalkozóknak is lehetséges. A legfontosabb, hogy a pénzintézetek vállalkozói mivoltunk miatt nem a jövedelemigazolásunkra kíváncsiak, hanem a cég beszámolójára, mely tartalmazza a mérleget, és a az eredmény-kimutatást. A legtöbb bank csak akkor ad lakáshitel vállalkozóknak, ha a cég már legalább egy éve folyamatosan működik.

A lakáshitel ez esetben is jelzáloghitel is egyben, így gyakorlatilag semmi másban nem különbözik egy normál munkaviszonnyal rendelkező igénylőnek az esetétől. Itt is kell egy vagy adott esetben több jelzálog fedezet, melynek ingatlannak kell lennie. Ez lehet lakás vagy ház, új vagy használt, de fontos, hogy lakóingatlannak legyen nyilvánítva. Ritkán építési telek is elfogadható fedezetként. Az ingatlan értékét a bank által kiküldött értékbecslő fogja felbecsülni.

 Egy kis létszámú cég is jó eséllyel pályázhat

Egy kis létszámú cég is jó eséllyel pályázhat

A vállalkozásnak sikeresen kell működnie ahhoz, hogy a vállalkozó megkapja a lakáshitel összegét. Ez rosszul működő, régóta veszteséges cég tulajdonosa nagy hátránnyal indul a lakáshitel felvételénél, ugyanis, ha azt látják a bank elemzői, hogy nem jól megy a cégnek, akkor az túl magas kockázatot fog jelenteni, és el lesz utasítva a hitel kérelem.

Amennyiben a cég viszont jól működik és a beszámolóból is látszik, hogy egyre több bevétel mellett egyre több profitot tud termelni, akkor jó eséllyel pályázik egy akár kedvező kondíciójú lakáshitelre. A lakáshitel igénylése a bank által megadott iratok leadása után két hét mire elkészül a szerződés. Annak aláírása után pedig már csak 2-3 hét a folyósítás.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752