1

Lakáshitelek előtörlesztése

A lakáshitelek ingyenes előtörlesztési lehetősége több bankban is fenn áll 2013-ban is. Ha összegyűlt egy akkora összeg, mellyel érdemes a lakáshitelünk összegét csökkenteni, akkor vágjunk bátran bele, de nem érdemes 10 vagy 20%-nak megfelelő összeggel előtörleszteni feltétlenül, hiszen az előtörlesztésnek is díja van.

Az előtörlesztést annál a banknál ahol a lakáshitelünk van, írásban jelezni kell egy erre a készült dokumentum kitöltésével, majd meg kell várnunk a bank válaszát erre, mely általában 2-3 héten belül szokott megérkezni, az esetek többségében egy igenlő válasz keretében. Ezt a bank írásban küldi el, postai úton, az plusz 4-5 napon jelenthet még pluszban.

Lakáshitelek előtörlesztésével csökkenthetjük a futamidőt.

Lakáshitelek előtörlesztésével csökkenthetjük a futamidőt.

Vannak különböző bankoknak és vagy hitelintézeteknek néha olyan akciói, hogy félévente vagy évente ingyenesen lehet előtörleszteni, maximum ennek százalékos mértékét határozzák meg (mármint az ingyenes verziónak). Előtörlesztéssel vagy a futamidőt vagy a havi törlesztő részletet csökkenthetjük le. Érdemes a futamidős verziót választani, hogy minél hamarabb lejárjon a lakáshitelünk.

Mindegy melyiket választjuk, a lényeg, hogy mi mondhatjuk meg, hogy melyik legyen, és a banknak ezt már nincs joga elbírálni vagy felülírni. Fontos, hogy mielőtt előtörlesztünk, vegyük fel a kapcsolatunkat a bankunkkal és érdeklődjünk meg minden fontos részletet az előtörlesztésről. Nem csak azt, hogy ingyenes-e, hanem azt is, hogy mi a pontos menete, és mennyi időt vesz igénybe a folyamat.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitelek előtörlesztése"

  1. Pihko szerint:

    “Érdemes a futamidős verziót választani, hogy minél hamarabb lejárjon a lakáshitelünk. Mindegy melyiket választjuk, a lényeg, hogy mi mondhatjuk meg, hogy melyik legyen, és a banknak ezt már nincs joga elbírálni vagy felülírni. ” En iden juliusban torlesztettem elo az Erstenel es szinten a futamido roviditeset valasztottam volna, de azt mondtak, hogy akkor ujra at kellene esnem a a hitelbiralati proceduran annak osszes koltsegevel egyutt. Ezek szerint valtozott valami? Ujra utan fogok jarni, hogy most mi a helyzet.

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752