0

Miért fontos a lakáshitel igényléshez a jövedelem?

A gazdasági válság bekövetkezte óta a bankok jelentős szigorításokat hajtottak végre. Míg korábban könnyebben hitelhez lehetett jutni,manapság már igen komoly feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy valakit hitelképesnek nyilvánítsanak a pénzintézetek. Az egyik legfontosabb feltétele a lakáshitel igénylésnek, hogy a lakáshitel igénylője rendelkezzen egy fix havi jövedelemmel.

Miért fontos a lakáshitel igényléshez a jövedelem?

Miért fontos a lakáshitel igényléshez a jövedelem?

Miért fontos a lakáshitel igényléshez a jövedelem? Két dolog miatt nélkülözhetetlen az, hogy legyen az igénylőnek bejelentett jövedelme. Az egyik ok, hogy a bank ez alapján lehet biztos benne, hogy a lakáshitel igénylője dolgozik, van egy stabil munkahelye, azáltal valószínűleg rendszeresen tud majd törleszteni. Persze váratlan helyzetek mindig adódhatnak, de a banknak már az biztosítéknak számít, hogy néhány hónapos munkaviszony van az ember háta mögött.

A másik fontos dolog, ami miatt igenis számít a lakáshitel igénylőjének a jövedelme az az, hogy ez alapján tud majd a bank számolni, hogy mekkora hitelre is jogosultak az emberek, valamit mekkora futamidőt és havi törlesztő részletet tud majd felkínálni. Mindez azoknak rossz hír, akik dolgoznak ugyan, ám nem bejelentve, hiszen számukra elérhetetlen így egy lakáshitel igénylése.

Azok, akik most gondolkodnak lakáshitel igénylésén, jól fontolják meg, hogy melyik banknál vagy épp pénzintézetnél igénylik meg a kölcsönt, hiszen lehetnek eltérések az ajánlatok között. Éppen ezért fontos, hogy több helyen is érdeklődjenek, és csak azután válasszanak maguknak bankot!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752