0

Mik lehetnek a lakáshitel igénylés buktatói?

Egy saját otthon minden ember álma. Vannak olyan szerencsések, akik gond nélkül meg tudják vásárolni a kiválasztott ingatlant, és nem kell kölcsönért folyamodniuk. Vannak azonban olyanok is, akik csak akkor juthatnak saját lakáshoz, vagy épp házhoz, ha lakáshitelt igényelnek. Annak ellenére, hogy ez a bankoktól nagy segítség lehet, számos buktatója is van az igénylésnek.

Lakáshitelhez munkaszerződés is kell

Lakáshitelhez munkaszerződés is kell

Mik lehetnek a lakáshitel igénylés buktatói? Az egyik talán az, hogy az emberek többsége az igénylés elején még nem gondol bele 100%- osan, hogy sokszor egy lakáshitel valóban egy életre is szólhat. Sokszor kezdetben könnyebb még törleszteni a havi részleteket, azonban az évek múlásával ez csak egy borzasztató nagy teher lesz az adósoknak.

Buktató lehet még, hogy sok bank kezdetben kedvezményes feltételeket is kínál a lakáshitel igénylésnél, ám az ilyen időszakok higgyék el, gyorsan eltelnek, és jön a kőkemény valóság. Nem tekinthető igazából buktatónak a lakáshitel esetben, ám jó ha tisztába vannak azzal, hogy nem fizetés esetén a bankoknak bizony ” könyörtelennek ” kell lenniük, és behajtani azt ami jár neki, ez pedig akár az ingatlan elvesztését is jelenheti.

Jól meg kell tehát fontolni, hogy mikor mer az ember belevágni egy lakáshitel igénylésbe, hiszen számos buktatóval lehet találkozni majd menet közben. Fontos, hogy stabil és biztos jövedelemmel rendelkezzen, és az sem árt, ha van egy olyan család a háttérben, akik gond esetén tudnak anyagilag segíteni.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752