0

Minimálbérrel is kapható lakáshitel?

Manapság az emberek többsége örül annak, hogy kap egy normális, bejelentett munkát, még ha ezért csak minimálbéres fizetést is kap. Azoknak a családoknak, akiknél mind a két fél csak minimálbért keres, össze kell húzniuk azt a bizonyos nadrágszíjat, hogy hónap végére kitudjanak jönni úgy, hogy minden csekket befizettek és még volt is mit enniük. Vajon van lehetőségük saját lakás vásárlásra lakhitel igénylésével?

Minimálbérrel is kapható lakáshitel?

Minimálbérrel is kapható lakáshitel?

Minimálbérrel is kapható lakáshitel? Vannak olyan bankok és pénzintézetek, ahol nem kizáró ok az, hogy valaki csak minimálbért keres. Van lehetőségük lakáshitelt igényelni, ám az igazolt jövedelemmel az már koránt sem biztos,hogy elegendő lesz a kölcsön összege ahhoz, hogy megtudják vásárolni a kiválasztott ingatlant.

Mekkora lakáshitelre lehet valaki jogosult minimálbérrel? Ami biztos, hogy ha valaki minimálbéres jövedelmet igazol le a lakáshitel igénylésekor, kevesebb összegre számíthat, mint egy magasabb keresetű igénylő. Azt, hogy ez az összeg pontosan mekkora, azt a bankban vagy épp pénzintézetben tudják majd pontosan megmondani.

Ha valaki lakáshitel igénylésen gondolkodik, fontos hogy tisztába legyen már a folyamat legelején azzal, hogy mik is sikeres igénylés feltételei. A jövedelem igazolás mellett manapság már gyakran kérnek ingatlanfedezete is  a bankok, ami egy biztosíték nekik arra, hogy ha nem fizetnek az adósok, akkor is megkapják a kölcsön adott pénzüket. Egy lakáshitel szinte egy “életre is szólhat”, így érdemes alaposan átgondolni, hogy minimálbéres fizetés mellett tudják- e biztosan vállalni a fix és pontos törlesztést.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752