0

Az első lakáshitel igénylés feltételei

Mióta elérte hazánkat is a válság, a bankok csak jelentős szigorításokkal adnak  hitelt az embereknek. Annak ellenére, hogy sokan úgy gondolják, hogy ezzel csak az átlag emberek életét akarják megnehezíteni a pénzintézetek, a bankok célja mindössze az, hogy az emberek tudják fizetni a kölcsöneiket, és ne adósodjanak el teljesen. Nincs ez másként a lakáshitel igénylésnél sem, hiszen igen komoly feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy valaki megkaphassa a kölcsönt.

Az első lakáshitel igénylés feltételei

Az első lakáshitel igénylés feltételei

Mik az első lakáshitel igénylés legfontosabb feltételei? Nagyon fontos első körben, hogy a meghatározott életkort elérje az igénylő, és legyen egy fix, bejelentett munkahelye is. Míg régebben volt rá példa, hogy egyes kölcsönökhöz nem kértek jövedelemelosztást, addig az első lakáshitel esetében az egyik legfontosabb az, hogy a leendő adós be tudja mutatni ezt a dokumentumot.

Miért olyan fontos feltétel az első lakáshitel igénylés esetében ennyire a jövedelemigazolás? Azért mert a bankok ez alapján fogják látni azt, hogy mióta dolgozik valaki az adott munkahelyen, és mennyit is keres pontosan. A bankoknak ez lesz a biztosíték arra, hogy a kölcsön igénylője előre láthatólag fogja tudni fizetni a törlesztőrészleteket. Fontos feltétel még, hogy a jövedelem igazolás esetében már ne legyen a leendő lakáshitel igénylője próbaidőn!

Az első lakáshitel igényléskor az is nagyon fontos, hogy legyen egy megfelelő értékű ingatlan fedezet is az ember háta mögött, hiszen a bankoknak ez is egyfajta biztosíték lehet, hogy ha a törlesztés nem történik meg, akkor is be tudja hajtani azt, ami jár neki. Ami biztos, hogy egy hitel igénylését mindig nagyon meg kell gondolni, hiszen hosszútávra szóló elkötelezettséget jelent az embernek anyagilag!

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752