0

Lakáscélú devizahitel – még lehet?

A lakáscélú devizahitelezés a 2008-ben kitört pénzügyi válság hatására gyakorlatilag megszűnt. A lakáshitelesek a devizában felvett hiteleket a mai napig bánják, hogy felvették, hiszen kitették magukat az árfolyam ingadozásának, mely sajnos javarészt felfelé ment. A lakáscélú hitelek döntő többségét 2006 és 2009 között szinte csak devizában vették fel, a legtöbben euróban és svájci frankban.

A közös európai fizetőeszköz, és a svájci pénzen kívül még japán yenben is lehetett lakáshitelt felvenni. az euró 50-60-, a svájci frank pedig 100 forinttal is megnőtt, a japán yen pedig szinte megduplázódott, így a havi törlesztő részlet is szinte az egekbe szökött. Ezen felül pedig a válság hatására a lakáscélú hitelek kamatai is felmentek, tehát a legtöbben duplán rosszul jártak.

Mégis lehet lakáshitelt devizában felvenni?

Mégis lehet lakáshitelt devizában felvenni?

Mivel a lakáscélú hiteleket ma már csak magyar forintban lehet felvenni és a devizák árfolyam ingadozásának hatására a deviza alapú lakáshiteleket kivezették az emberek nem is keresik ezeket a termékeket, pedig itt-ott még megtalálhatjuk. Kevesen hallanak ugyanis Magyarországon arról, hogy a lakást nem csak bérelni lehet mint albérletet, és nem csak megvásárolni lehet lakáshitellel, hanem egy adott konstrukcióval a lakást lízingelhetjük is.

A lakások lízingelése pedig történhet devizában is. Tehát ha szeretnénk deviza alapon lakásra költeni, ez esetben lízingelni,. hogy esetleg a végén a miénk is legyen, akkor keressünk meg azt a pénzintézetet, ahol ezt intézhetjük, és tájékozódjunk a konstrukciókról!

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752