0

Lakáshitel önerő nélkül is lehetséges napjainkban?

Alighanem minden ember vágyik egy saját otthonra, egy helyre, ahova a fárasztó és stresszes mindennapokban este hazamehet. Kevesen tehetik meg azt manapság, hogy ezt lakáshitel igénylés nélkül is meg tudják valósítani. A bankoknál viszont jóval nehezebb a hiteligénylés, mint a válság előtt, így jó, ha kölcsön igénylés előtt utána járnak minden fontos tudnivalónak. Gyakori kérdés szokott lenni, hogy kell- e önerő a lakáshitel igényléshez, és ha igen akkor mekkora összegnek kell lennie.

Lakáshitel önerő nélkül is lehetséges napjainkban?

Lakáshitel önerő nélkül is lehetséges napjainkban?

Lakáshitel önerő nélkül is lehetséges napjainkban? Abban az esetben van esély arra, hogy önerő híján is kapnak lakáshitelt, ha az felújításra, vagy épp bővítésre kell, hiszen itt még is csak kisebb összegekről van szó, mintha egy ingatlant vásárolnának. A legtöbb pénzintézet és bank azonban már vár el egy bizonyos hányadú önerőt akkor, ha lakás vagy épp ház vásáráról van szó. Míg korábban egy magasabb jövedelemigazolás benyújtása esetén az önerőhöz nem ragaszkodtak a bankok, mára már ez sem lehetséges.

Mekkora önerő szükséges általában a lakáshitel igényléshez? Ez több dologtól függ, így nem lehet pontos összeget még csak saccolni sem. Tudni kell, mekkora jövedelemmel rendelkeznek az igénylők, hol és milyen állapotban van a vásárolni kívánt ingatlan, mennyibe kerül, valamint az fontos, hogy bank milyen törlesztési feltételeket ajánl fel. Ahhoz, hogy pontos összeget kaphassanak, ezen feltételek tudatában fog tudni a bank csak felvilágosítást adni.

A lakáshitel igénylést azonban érdemes nagyon megfontolni, hiszen akár több tíz évre is leköti magát minden hónapban egy fix összeggel az ember. A bankok pedig elvárják, hogy az aláírt feltételeket teljesítsék, így időben és pontosan akarják megkapni a havi törlesztőrészleteket. A legjobb ajánlat megtalálásához nézzék meg több bank és pénzintézet ajánlatát is!

  
Iktatva: Önerő Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752