0

Mi a lakáshitel?

Mi is a lakáshitel? A lakáshitel egy olyan annuitásos hitelezési forma, melynek összegét kizárólag lakásra lehet fordítani. Részletesebben vizsgálva természetesen senkit se tévesszen meg a lakáshitel elnevezése, hiszen nem csak lakást vehetünk belőle, hanem házat, nyaralót, vagy bármilyen lakóingatlant. Ezen felül a lakáshitel nem csak lakás vásárlására, hanem a lakás felújítására, korszerűsítésére, modernizálásra is elkölthető.

A legfontosabb az, hogy a lakáscélt valahogy mindenképpen igazolni tudjuk a bank felé. Ez lehet egy adás-vételi szerződés, lehet foglalóról papír, de lehet a felújításokról készült számlákkal is igazolni, hogy mire költöttük a pénzt, azonban ezeket meg kell őriznünk, mert egy hatósági ellenőrzéskor bármikor elkérhetik tőlünk, és igazolnunk kell, hogy mire költöttük a lakáshitel összegét.

Lakáshitelből házat is vehetünk

Lakáshitelből házat is vehetünk

A lakáshitel igénylése általában az igénylés leadásától a folyósításig ha minden rendben van akkor 2-5 hét lehet. A lakáshitel igényléséhez szükség van jövedelem igazolásra, ahogy le tudjuk igazolni, hogy mennyit keresünk és mennyit tudunk szánni a lakáshitel törlesztésére. Ezeket a dokumentumokat nagyon alaposan át fogják nézni a bankban.

A lakáshitel minden esetben jelzálog alapú. Ez azt jelenti, hogy a lakás vagy ház amit vásárolunk, mindenképpen szerepelni fog mint jelzálog a lakáshitel szerződésben, melyről egy jelzálog szerződés is íródni fog. A zálogkötelezetteknek, az adósnak, adóstársaknak és ha lesz akkor a kezeseknek is meg kell jelennie a lakáshitel szerződés aláírásakor.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752