0

Mit kell tudni a köztisztviselői hitel igényléséről?

A gazdasági válság bekövetkezte előtt sokkal könnyebben lehetett hitelhez jutni az embereknek. A bankok azóta azonban szigorítottak, és manapság már közel sem nevezhető egy egyszerű folyamatnak a hiteligénylés. Sokat változott a helyzet a köztisztviselői hitelek terén is, így aki ilyen státuszban szeretne hitelhez jutni, jó ha tisztában van az alap dolgokkal.

Mit kell tudni a köztisztviselői hitel igényléséről?

Mit kell tudni a köztisztviselői hitel igényléséről?

Mit kell tudni a köztisztviselői hitel igényléséről? Míg régen a köztisztviselőként dolgozók akár minimális önerővel, sőt akár önerő nélkül is saját ingatlanhoz juthattak, addig napjainkban ez már nem valósítható meg. Ennek ellenére a kosztisztviselői státuszban dolgozók még mindig előnyösebb feltételekkel juthatnak hitelhez, mint az egyéb munkavállalók.

Azoknak, akik köztisztviselői hitelt akarnak igényelni, kedvező forint alapú és támogatott lakáskölcsönök vehetők igénybe. A leginkább előnyös lakáshitel talán az államilag kamattámogatott hitel, melyben akár 20 évig is  kaphat az adós kamattámogatást az államtól. Ez igazából alacsonyabb törlesztő részleteket jelenthet a támogatott időszakban a köztisztviselőknek.

A szabályok azonban a köztisztviselőkre is ugyan úgy vonatkoznak a hitelek esetében, így ugyan azoknak a feltételeknek kell megfelelniük, mint az egyéb területen dolgozóknak. Hiteligénylés előtt mindenképp érdemes felkeresni a bank munkatársait, akik részletes tájékoztatást tudnak adni a hiteligénylés feltételeiről és szabályairól, így nem érhetik meglepetések az embert a későbbiekben.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752