0

Támogatott lakáshitel bővítésre – akár 1 millió is igényelhető!

Támogatott lakáshitel bővítésre is igényelhető. Ha már meglévő lakásunkat, vagy házunkat szeretnénk bővíteni, akkor is részt vehetünk az állam által támogatott lakáshitel programban. Az állam a bankokon át közvetve a lakáshitelünk kamatát segíti, csökkenti. A lakáshitelt minden esetben csakis lakáscélra lehet felhasználni.

A bővítés is az, tehát egy-egy újabb szobával, fürdőszobával, esetleges egybenyitásokkal is bővíthetjük az ingatlant. Ezen felül lecserélhetjük a tetőt, teraszt építhetünk, melléképületet, kazánházat, stb. is építhetünk a támogatott lakáshitelből. Mivel a bővítés általában kisebb költséget jelent az építésnél, vagy egy teljesen új lakás vagy ház építésénél, így kisebb lesz magának a lakáshitelnek is az összege, tehát könnyebb is megigényelni 1-3 millió forintot, és a törlesztő részlete is kedvezőbb nyilván egy nagyobb lakáshitelénél.

Lakáshitelből a tetőt is lecserélhetjük

Lakáshitelből a tetőt is lecserélhetjük

Tehát, ha valaki házban lakik, annak érdemesebb inkább a meglévőt felújítani, bővíteni, korszerűsíteni, mint a régit eladni, és venni egy újat, amire úgyis még költeni kell. A bővítéskor viszont nagyon fontos odafigyelni arra, hogy bővítés során mindig kérjünk számlát, és azt tegyük el megőrzésre, mert a bank is, és a hatóságok is bekérhetik ellenőrzésre, mivel bizonyítanunk kell, hogy az állami támogatás valóban lakáscélú költekezésre ment el.

Jelenleg a lakáshitelek kamatai a jegybanki alapkamat alacsonysága miatt igen kedvező kamatokkal érhető el, és ebből jön még le az állami támogatás, mely függ a családi állapotunktól, valamint az egyéni szociális helyzetünktől.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752